MERSİN / ERDEMLİ - Erdemli Bilim ve Sanat Merkezi

Erdemli Bilim ve Sanat Merkezi

Kargıcak Mahallesi Hürriyet Caddesi No 87/B ERDEMLİ/MERSİN
Vizyon
Zeka, yaratıcılık ve sanatsal alanlarda yaşıtlarına göre farklılık gösteren öğrencilerin, farklılaştırılmış ve bireyselleştirilmiş eğitim programları uygulayarak, bireysel özelliklerini ve yeteneklerini tanılamak ve onların bu yeteneklerini en üst düzeye kadar geliştirmek. Sürekli değişen ve gelişen dünyada ulusal değerler başta olmak üzere evrensel değerleri benimseyen ve sahip olduğu potansiyelleri en üst düzeye çıkaran, kapasitelerini en üst düzeyde kullanmasına yardımcı olan, yaratıcı düşünce gücüne sahip, geleceğe yön veren bireylerin yetiştirmesinde lider kurum olmak. Farklılıkları ve farkındalığı oluşturarak sürekli kendisini yenileyen, öğrenmeyi öğreten, öğrenciye değer katan güvenilir ve şeffaf, Atatürk ilkeleri doğrultusunda çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı amaç edinen bir kurum olmak.
Misyon
Zeka, yaratıcılık ve sanatsal alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren bireylerin, çağımızda yaşanan hızlı değişimi ve gelişimi takip ederek, sorgulayan, analiz ve sentez yapabilen, iletişim becerileri gelişmiş, ekip çalışmasına yatkın, eleştirel ve yaratıcı düşünen, katılımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, kendi öğrenmesinin sorumluluğunu üstlenen, öğrenmenin ve gelişmenin keyfine varan, güçlü ve zayıf yönlerinin farkında olan, kendini tanıyan ve ifade edebilen, kendisi ile barışık, öz saygısı gelişmiş, kendini geliştirme isteğiyle dolu, başkalarının gereksinimlerine duyarlı, sorumluluk bilinci gelişmiş, dikkatli, düşünceli, hak, adalet, dürüstlük ve doğruluk kavramlarını ilke edinmiş, bilgiyi öğrenme yollarını keşfeden; bilgiden yeni bilgiler üretebilen, doğayı tanıyan, doğaya karşı her zaman saygılı olan, sosyal sorumluluk bilincine sahip, bir nesil yetiştirmek için çalışma yürüten bir eğitim kurumuyuz
TUBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge 1.liği
Öğretim Şekli :Tam gün-Tam yıl
17:10-20:00 Hafta İçi 09:00-17:00 Hafta Sonu
KLİMA
Kargıcak Koop minibüsleriyle yapılmaktadır. 10´ ara ile seferler yapılmaktadır.
Servis yoktur
Yerleşim Yeri
Okulumuz Kargıcak Mahallesi, Erdemli Sanayii kuzeyinde ve Erdemli Adliyesinin Arka tarafında kalmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuzun Erdemli İlçemiz merkezine uzaklığı 3 km. dir. Mersin İl merkesine uzaklığı 35 km. dir.
TUBİTAK 2204A, 2204B, 4006, 4008 projelerini aktif yapmaktadır.
E-Twinning
Erasmus ve eTwinning projelerine aktif olarak hazırlamaktadır.